Fork’ladığınız projenin zamanla güncellenmesi sonucunda mevcut deponuz geri kalabilir ve önemli bug fix ve güncellemelerden mahrum kalmış olabilirsiniz. Bu durumun üstesinden gelmek ve kolayca çözmek için mevcut git kütüphanesi yeterli.
1- öncelikle git command prompt ekranında git remote -v
# origin https://github.com/adiniz/forkladiginizProje.git (fetch) # origin https://github.com/adiniz/forkladiginizProje.git (push)
remote -v komutu çıktısında göreceğiniz üzere fetch ve push adresleri kendi oluşturduğunuz deponun adresleri, şimdi aşağıda ki şekilde upstream linklerini ekleyerek orjinal deponun linkini ekliyoruz;
2 – git remote add upstream
git remote add upstream https://github.com/octocat/Spoon-Knife.git
remote add upstream komutuyla, orjinal deponun adresini ekliyoruz, bu sayede fetch yapacağımız zaman orjinal depoyu seçebileceğiz. Komut ile ekledikten sonra tekrardan git remote -v
komutuyla origin ve upstream adreslerini görebiliriz.
# origin https://github.com/adiniz/forkladiginizProje.git (fetch) # origin https://github.com/adiniz/forkladiginizProje.git (push) # upstream https://github.com/orjinalRepoAdi/ORIGINAL_REPOSITORY.git (fetch) # upstream https://github.com/orjinalRepoAdi/ORIGINAL_REPOSITORY.git (push)
3 – git merge upstream/master
İkinci adımda eklemiş olduğumuz orjinal depodan artık istediğimiz branch’e merge yapabilir yada direk fetch yapabiliriz.
Referanslar;
1 – https://help.github.com/articles/fork-a-repo/
2 – https://help.github.com/articles/syncing-a-fork/